1. Schlüter KERDI: Waterdichte oplossingen voor vakmanschap bij Storax
Schlüter KERDI: Waterdichte oplossingen voor vakmanschap bij Storax
19 oktober, 2023

Schlüter KERDI: Waterdichte oplossingen voor vakmanschap bij Storax

Schlüter KERDI, een gerenommeerd merk in de bouwindustrie, biedt innovatieve en waterdichte oplossingen voor diverse toepassingen, en Storax is er trots op deze hoogwaardige producten aan te bieden. Of het nu gaat om de bescherming van wanden en vloeren tegen vocht of het creëren van duurzame ondergronden voor tegelwerk, Schlüter KERDI staat bekend om zijn betrouwbaarheid en kwaliteit. Wij bieden bij Storax een verscheidenheid aan KERDI-producten aan en lichten er graag een aantal voor u uit.

Schlüter-KERDI doek

Bij Storax vindt u een uitgebreide selectie van Schlüter-KERDI producten, waarvan de Schlüter KERDI-doek, ook wel KERDI-afdichtingsmat, een veelzijdige keuze is. Deze polyethyleen afdichtingsmat is aan beide zijden voorzien van een vliesweefsel en leent zich uitstekend voor contactafdichtingen in combinatie met tegels, zowel op wanden als vloeren. Binnen de KERDI-doek productlijn biedt Storax twee prominente varianten aan:

  • KERDI-200

De KERDI-200 is een polyethyleen afdichtingsmat op rol. Deze KERDI-mat biedt duurzame afdichting mogelijkheden en is geschikt als contactafdichting voor bekledingen uit tegels en natuursteen.

  • KERDI-DS

De KERDI-DS is een polyethyleen-dampscherm, eveneens op rol. Dankzij zijn aanzienlijke waterdampdiffusieweerstand, is deze variant ideaal als dampscherm in combinatie met tegelbekleding, waardoor vochtproblemen effectief worden voorkomen.

KERDI-accessoires voor een optimale plaatsing

Een KERDI-doek (afdichtingsmat) plaatsen moet met zorg en precisie worden uitgevoerd om een optimale afdichting te garanderen. Hierbij worden ook bijbehorende accessoires toegepast, zoals de KERDI-KEBA en KERDI-FLEX afdichtingsbanden. De KERDI-KEBA afdichtingsbanden, voorzien van vliesweefsel aan beide zijden, worden gebruikt voor het afdichten van stootnaden en wand-vloeraansluitingen. Aan de andere kant wordt de flexibele KERDI-FLEX afdichtingsband ingezet voor het afdichten van bewegingsvoegen, wat een waterdichte afwerking garandeert.

Daarnaast biedt Storax ook de KERDI-KERECK en KERDI-KERS voorgevormde elementen, die niet alleen geschikt zijn voor rechte hoeken, maar ook voor niet-rechte hoeken. Deze voorgevormde elementen zorgen voor een betrouwbare afdichting in inloopdouches. Voor de betrouwbare aansluiting van inbouwelementen, zoals een bad of douchebak aan het Schlüter-KERDI-afdichtingssysteem is er de Schlüter-KERDI-TS afdichtingsset. Deze set omvat een aansluit-dichtingsband uit polyethyleen met een vliesweefsel aan beide zijden, een zelfklevende geluidsisolatiestrip en installatiemateriaal.

Bovendien maakt de KERDI-COLL-L lijm het mogelijk om overlappingen tussen een KERDI-doek vast te lijmen en af te dichten, terwijl de KERDI-FIX lijm wordt gebruikt om profielen te verlijmen en de aansluitingen van Schlüter-KERDI-afdichtingsbanden waterdicht af te sluiten. Met deze uitgebreide reeks aan producten en accessoires biedt Storax alles wat u nodig heeft voor een professionele en waterdichte afwerking met Schlüter KERDI-doek.

Schlüter KERDI-BOARD

Een ander product uit de KERDI-productlijn is het Schlüter KERDI-BOARD, een veelzijdig  en essentieel component in het assortiment van Storax. Deze universele plaatsingsondergrond biedt niet alleen een solide basis voor tegelwerk op elke type wand, maar kan ook direct dienen als contactafdichting. Bovendien is het geschikt als ondergrond voor afstrijkbare bekledingsmaterialen of pleisterlagen. Met Schlüter KERDI-BOARD wordt het creëren van een klaar-om-te-betegelen ondergrond een eenvoudige taak, of het nu gaat om ruwbouw, montage op een metal-stud of houtwerk, of zelfs bij renovaties. Het KERDI-BOARD is verkrijgbaar in verschillende plaatdiktes variërend van 5 mm tot 50 mm en in twee verschillende formaten: 125 x 62,5 cm en 260 x 62,5 cm.

KERDI-BOARD accessoires

Storax biedt een uitgebreide reeks accessoires die toebehoren aan het KERDI-BOARD. Deze varianten zijn ontworpen om aan uiteenlopende behoeften te voldoen. Zo zijn er voorgevormde inbouwelementen zoals de KERDI-BOARD-N, ideaal voor het inrichten van nissen en plateaus in verschillende afmetingen. Deze kunnen naadloos worden geïntegreerd in het Schlüter-KERDI afdichtingssysteem, wat resulteert in een waterdichte contactafdichting.

Voor wie op zoek is naar verlichte nissen en opbergruimtes, biedt Storax de KERDI-BOARD-NLT en KERDI-BOARD-NLT-PR, die zijn uitgerust met LIPROTEC LED-technologie. Deze Plug & Play inbouwelementen zijn verkrijgbaar in diverse lichtkleuren en kunnen eenvoudig worden geïntegreerd in combinatie met het Schlüter-KERDI afdichtingssysteem voor een betrouwbare waterdichte constructie. De KERDI-BOARD-V wordt gebruikt om afgeronde plaatsingsondergronden te creëren, terwijl de KERDI-BOARD-E fungeert als hoekelement voor het vormen van hoeken en buisbekledingen.

Bevestigingsoplossingen voor een optimale plaatsing

Voor een solide en stabiele plaatsing van constructies met Schlüter KERDI-BOARD platen, biedt Storax een uitgebreid assortiment aan bevestigingsoplossingen. Hierbij kunt u denken aan hoekelementen, zoals het KERDI-BOARD-ZW hoekprofiel. Dit hoekprofiel is vervaardigd uit roestvast staal en hiermee kunnen buizen en elektrische installaties eenvoudig bekleed worden. Ook bieden we KERDI-BOARD-ZSD slagpluggen, beschikbaar in verzinkt staal of roestvast staal, voor de aanvullende mechanische bevestiging van Schlüter-KERDI-BOARD op de ondergrond. Deze bevestigingen kunnen op verschillende manieren worden uitgevoerd, afhankelijk van de situatie.

Storax biedt onder andere de KERDI-BOARD-ZT rozetten, die beschikbaar zijn in zowel verzinkt staal als roestvast staal. Deze rozetten zijn specifiek ontworpen om Schlüter KERDI-BOARD stevig te bevestigen op houten of metalen constructies. Als alternatief kunnen de KERDI-BOARD-ZS snelbouwschroeven worden gebruikt voor de bevestiging van Schlüter KERDI-BOARD op houten of metalen constructies. Met deze veelzijdige bevestigingsopties biedt Storax de nodige flexibiliteit en betrouwbaarheid voor het succesvol plaatsen van Schlüter KERDI-BOARD, ongeacht het type constructie.

Schlüter KERDI kopen bij Storax

Schlüter KERDI biedt complete waterdichtingssystemen van topkwaliteit die geschikt zijn voor diverse toepassingen. Als u op zoek bent naar de hoogwaardige Schlüter KERDI-producten, bent u bij Storax aan het juiste adres. Storax is een vertrouwde leverancier van bouwmaterialen en biedt een uitgebreide selectie van KERDI-producten en accessoires. 

Ons deskundige team staat klaar om u te voorzien van advies en ondersteuning om ervoor te zorgen dat uw waterdichtingsproject een succes wordt. Wilt u meer weten over onze Schlüter KERDI-producten en bijbehorende accessoires? Neem dan eens een kijkje in de Schlüter beeld- en prijslijst. Heeft u behoefte aan advies van onze experts? Neem dan gerust contact op. 

Archief

Volg ons via

Recent Posts

Recent Comments