1. Wat te doen tegen gladde tegels?
Wat te doen tegen gladde tegels?
29 januari, 2024

Wat te doen tegen gladde tegels?

Tuintegels op uw terras, oprit of looppad kunnen bij natte omstandigheden enorm glad worden. Voorkom letsel door uitglijden en maak de tegels antislip en veilig. Wat te doen als uw terrastegels toch glad zijn geworden door groene aanslag? Geen zorgen! In dit blog delen we 5 handige tips en antislip-oplossingen om gladde terrastegels aan te pakken, zodat u veilig en zorgeloos kunt genieten van uw buitenruimte.

1. Grondig reinigen van gladde groene tegels

Gladde buitentegels zijn vaak het resultaat van groene aanslag, zoals vuil, algen of mos. Wanneer dit nat wordt, worden de tegels glad en glijdt u makkelijk uit. Bij hardnekkig gladde groene tegels kan een grondige reiniging met een hogedrukreiniger, borstel en geschikte reinigingsmiddelen wonderen doen. Zorg ervoor dat u alle groene aanslag en vuil verwijdert om de gladde buitentegels stroef te maken. Vaak is deze oplossing echter tijdelijk omdat er weer nieuw mos en vuil op de tegels komt, wat de tegels opnieuw glad maakt. Een meer duurzamere oplossing tegen gladde tegels is het gebruik van antislipmaterialen. 

Een grondige reiniging van de gladde groene tegels is daarnaast ook noodzakelijk voordat u een antislip product, zoals antislip coating, wilt aanbrengen om een goede hechting en werking te garanderen.

2. Antislip vloeistof voor optimale grip

Antislip coatings en vloeistoffen zijn doeltreffende oplossingen om gladde tegels buiten stroef te maken. Een antislip coating voegt een extra laag toe op uw tegels die de wrijving verhoogt, terwijl een antislip vloeistof in de poriën van het materiaal doordringt, waardoor de oppervlaktespanning verandert en de wrijving toeneemt. Met een antislip coating of vloeistof zorgt u het hele seizoen voor extra grip en verkleint u de kans op uitglijden, zelfs als het kwik daalt.

Een uitstekende keuze voor gladde tegels is Gigagrip voor tegels. Deze transparante antislip vloeistof behoudt het esthetische aspect van uw tegels en tast ze niet aan. De Gigagrip wordt direct op de gladde tegels buiten aangebracht en na enkele minuten inweken geneutraliseerd met water. Deze antislip vloeistof is de ideale oplossing om snel en eenvoudig grote tegeloppervlakken stroef te maken en is na enkele minuten al beloopbaar. 

Om kleinere oppervlakken met gladde buitentegels ruw te maken, is er de Gigagrip tegelspray. Dankzij het lagere concentraat van de tegelspray kunnen particulieren en eindgebruikers hun gladde tegelvloer of trap eenvoudig zelf behandelen. 

3. Antislip oplossing voor natuursteen

Heeft u een terras van natuursteen of beton? Dan is er een speciale Gigagrip antislip oplossing verkrijgbaar. Met deze oplossing kunt u gladde natuursteen- of betonvloeren stroef maken. De vloeistof maakt microscopisch kleine groeven in de toplaag van de gladde tegels. Optisch ziet u hier niets van, maar het water kan nu eenvoudig onder uw schoenzolen of autobanden wegvloeien waardoor er meer grip ontstaat en u minder snel zult uitglijden. Ideaal voor buitenterrassen en looppaden.

4. Antislipmatten

Naast antislipproducten tegen gladde tegels, zijn er ook oplossingen voor andere materialen, zoals houten vlonders. Antislip coating hout en antislipmatten zijn praktische oplossingen om gladde vlonderplanken te verminderen. Een antislipmat voorkomt valpartijen en zorgt voor een veilige en beloopbare ondergrond. Ideaal voor een ondergrond die door weersinvloeden erg glad is geworden. Storax heeft de antislipmatten in 8 verschillende kleuren in het assortiment en kan ze op maat leveren of als standaard rollen.

5. Regelmatig onderhoud

Gladde tegels voorkomen, is beter dan het schoonmaken van gladde tegels door groene aanslag. Niet alleen met een antislip coating, vloeistof en mat voorkomt u gladde tegels, maar ook door het regelmatig verwijderen van bladeren en vuil op uw tegels. Dit doet u heel eenvoudig door bijvoorbeeld wekelijks met een harde bezem de bladeren weg te vegen. 

Niet alleen voor gladde buitentegels

Heeft u ook binnen last van gladde tegels? Om een gladde vloer binnen stroef te maken heeft Storax antislip tape die u makkelijk zelf aanbrengt. De unieke oppervlaktestructuur van deze antislip tape biedt een uitzonderlijk sterke antislip prestatie, terwijl het tegelijkertijd eenvoudig schoon te houden is. Door gebruik te maken van deze antislip tape, kunt u vertrouwen op een langdurige oplossing om gladde tegels binnenshuis te voorkomen.

Professionele hulp van Storax

Met bovenstaande tips tegen gladde terrastegels transformeert u uw terras in een veilige, comfortabele buitenruimte. Ontdek daarbij het assortiment van Storax en ontvang deskundig advies over welke antislipproducten het meest geschikt zijn voor uw gladde tegels.

Archief

Volg ons via

Recent Posts

Recent Comments