1. Tegellijm voor vloerverwarming
Tegellijm voor vloerverwarming
20 juni, 2024

Tegellijm voor vloerverwarming

Bij het leggen van tegels in combinatie met vloerverwarming is de keuze van de juiste tegellijm van cruciaal belang. Storax biedt speciale tegellijmen die geschikt zijn voor vloerverwarmingssystemen, zowel voor systemen met water als elektrisch verwarmde vloeren. Tegellijm voor vloerverwarming is ontworpen om flexibel te zijn en de thermische spanningen op te kunnen vangen. Bovendien zorgen ze voor een optimale hechting op de ondergrond, zelfs bij de hoge temperaturen die worden gegenereerd door vloerverwarmingssystemen. Door gebruik te maken van een tegellijm uit het assortiment van Storax kunt u ervoor zorgen dat uw tegelvloer perfect werkt in combinatie met vloerverwarmingssystemen.

Een grondige voorbereiding

Voor een goede hechting van de vloerverwarming tegellijm, is het belangrijk om de ondergrond te beoordelen volgens de PARPAS-methode, die staat voor Propre (schoon), Adhérent (hechtend), Résistant (stevig), Plan (vlak), Absorbant (absorberend) en Sec (droog). Vlakheidsfouten moeten binnen bepaalde toleranties liggen, afhankelijk van de grootte en vorm van de tegels. De ondergrond moet schoon, stevig en absorberend zijn, en mag niet te vochtig zijn.

Lijm en vloersoorten

Voor de beste tegellijm bij vloerverwarming is het essentieel om rekening te houden met het type ondergrond. Voor houtachtige ondergronden, wordt een flexibele tegellijm aanbevolen. De elasticiteit van deze lijm kan lichte vervormingen opvangen die kunnen optreden als gevolg van temperatuurveranderingen. Daarnaast is het goed om te kijken naar tegels die geschikt zijn voor vloerverwarming, zoals keramische tegels. Deze tegels geleiden de warmte goed en voorkomen dat er scheuren ontstaan door temperatuurschommelingen. Door de juiste combinatie van ondergrond, tegel en tegellijm te kiezen, bent u verzekerd dat uw tegels goed blijven zitten en de vloerverwarming optimaal presteert.

De beste tegellijm voor vloerverwarming

Welkte tegellijm voor vloerverwarming is nu het beste? Hieronder staan 3 opties die geschikt zijn voor toepassing bij vloerverwarming.

Colliflex Premium V410/411 C2 SE ET
Deze tegellijm is stofarm en geschikt voor alle types tegels tot 10.000 cm2. De Colliflex Premium tegellijm kan worden gebruikt voor alle type vloeren met vloerverwarming en op verwarmde muren. Leverbaar in grijs (V410) en wit (V411).

Bekijk het product

Colliflex Uno V420  C2 S1 EG
De Colliflex Uno, vloeiend maar niet vloeibaar, voor het verlijmen van tegels en stenen ongeacht hun poreusheid en formaat. Deze tegellijm is geschikt voor vloeren binnen en buiten en voor gebruik op vloerverwarming. De lijm stijgt niet uit de voegen. De vloerverwarming tegellijm kan worden aangebracht op vloeren met zowel een verwarmingssysteem met water als een elektrisch PRE-systeem.

Bekijk het product

Colliflex Ultra V440, C2 S2 E
De Colliflex Ultra is een unieke C2 S2 E tegellijm voor vervormbare en moeilijke ondergronden. Deze flexibele tegellijm voor vloerverwarming is geschikt voor grote tegels boven de 10.000 cm² en kan worden gebruikt op alle soorten vloeren met vloerverwarming, inclusief elektrische PRE-vloeren. Bovendien kan de lijm worden toegepast aan de gevel tot een lengte van 28 meter en is het geschikt voor gebruik met een primer op lastige ondergronden zoals metaal.

Bekijk het product

Drogen van tegellijm voor gebruik vloerverwarming

Voor het aanbrengen van de tegellijm en het leggen van de tegels is het belangrijk om de vloerverwarming 48 uur vóór aanvang van de werkzaamheden uit te schakelen. Na het leggen en voegen van de tegels moet de tegellijm minimaal 48 uur drogen voordat de vloerverwarming wordt ingeschakeld. Dit zorgt ervoor dat de tegellijm volledig kan uitharden en dat het tegelwerk stevig op zijn plaats blijft, waardoor mogelijke schade door plotselinge temperatuurveranderingen wordt voorkomen. Hou rekening met een opstartprotocol en breng de vloerverwarming geleidelijk en langzaam op temperatuur.

Advies over de beste tegellijm

Als u meer informatie nodig heeft over het kiezen van de juiste tegellijm voor uw vloerverwarmingssysteem, neem dan contact met de productmanager. Wij helpen u graag bij het kiezen van de beste tegellijm voor uw tegelvloer.

Tel: +32 (0) 14 71 35 82
Mail: storax@storax.be

Contactformulier

Archief

Volg ons via

Recent Posts

Recent Comments