1. Storax met uitgebreid artikel in de Polycaro
Storax met uitgebreid artikel in de Polycaro
19 maart, 2021

Storax met uitgebreid artikel in de Polycaro

Storax stond deze maand in de Polycaro, het meest gelezen magazine van de tegelsector.

Mocht u de 73e editie gemist hebben, dan  staat hieronder het gehele artikel.

De volledige editie is online te downloaden via: https://www.polycaro.be/nl/publicaties/

Storax Belgium – Nieuwe groothandel voor de tegelsector

Storax is al 45 jaar een bekende naam in de Nederlandse bouwsector.

De geschiedenis van Storax gaat terug tot in 1975. Ron Straks startte het bedrijf als importfirma van aluminium producten voor de bouw en industrie. Door de jaren heen heeft Storax haar gamma enorm uitgebreid. Intussen behoort Storax tot de top 3 van meest aangevraagde toeleveranciers voor de bouw in Nederland.

In 2020 maakte Storax de overstap naar België met een nieuwe vestiging in Herentals.  Dit om nog beter te kunnen inspelen op de wensen van Belgische tegelzetters, vloerders en aannemers. Momenteel bestaat het team uit 5 Belgen met meer dan 125 jaar ervaring in de vloerenbranche.

Het gamma van Storax bestaat uit producten voor de tegelsector  zoals o.a. inkommatten, tegeldeksels, tegelprofielen, folies, tegeldragers, bouwplaten, douchegoten, lijmen, e.d.

Maar denk ook aan andere producten voor de afbouw  zoals: dilatatieprofielen, trapneuzen, plinten, wandbescherming  en dakluiken.

Storax vertegenwoordigt hierbij marktleiders zoals Schlüter, Gradus en Hago en levert daarnaast ook eigen private label producten. Alle courante artikelen zijn uit voorraad leverbaar en worden gratis verstuurd naar de klant.

Waarom Storax?

Klantgerichtheid & Service

We gingen op bezoek in Herentals en troffen daar technisch directeur Rudy van Meldert en Mike Straks, zoon van oprichter Ron Straks. Zij kunnen de missie van Storax makkelijk uitleggen. “Storax staat bekend als een betrouwbare leverancier die zich onderscheidt door een klantgerichte benadering, deskundig advies en een hoog serviceniveau. Dit willen we ook in België doorvoeren.”

Wat betekent dat voor u als klant?  “Dat we altijd mee denken om klanten te ontzorgen, dat kan zijn door spoedleveringen,  advies op locatie of door montage.

Voor stock artikelen kunnen  klanten al vanaf 06:30 terecht om producten af te halen in het magazijn in Herentals. Hebben we een product  niet op stock dan kunnen wij alsnog snel leveren via onze vestiging in Nederland.

Storax biedt ook een inmeet- en plaatsingsservice voor inkommatten.

Een breed gamma bouwspecialiteiten

De tegelsector kan eigenlijk alles bij ons vinden behalve de tegels zelf.  Wij geloven dat het voor de klant handig is om één aanspreekpunt en afhaalpunt te hebben voor meerdere producten.

Het is lastig om alle Storax producten in een interview te benoemen. Toch doet Mike een poging om een paar specialiteiten in de kijker te zetten.  “Bij de introductie in België hebben wij gezien dat onze  inkommatten, tegeldeksels en tegeldragers erg goed aanslaan.

Wat betreft inkommatten is het merk Storax nog niet bekend in België, maar onze matten worden al jaren toegepast op de Belgische markt. Ik denk dat wij hier vooral scoren vanwege onze kwaliteit in combinatie met competitieve prijzen en plaatsingsservice. Wij denken ook graag mee om displays te voorzien voor showrooms.

Qua tegeldeksels biedt  Storax het meest complete gamma van Europa. Alles is mogelijk: deksels in rvs, aluminium of staal, standaard afmetingen of maatwerk, met of zonder gasdrukveren.

Als laatste zou ik nog de  Storax tegeldragers willen benoemen.  Uiteraard zijn er veel aanbieders van regelbare tegeldragers met een hoge belastingweerstand. Maar hier onderscheiden wij ons  door technische ondersteuning en zeer scherpe prijzen. Neem dus gerust contact op voor advies of een offerte.

Storax producten vloerder

Storax biedt een breed gamma voor de tegelsector.

Exclusief bij Storax: Antislip behandeling voor tegels, beton en natuursteen.

Zodra vloeren en trappen nat worden kunnen deze gevaarlijk glad worden.

Om dit te voorkomen heeft Storax een antislipproduct ontwikkeld dat valpartijen kan voorkomen. Mike Straks legt uit hoe het werkt: “Na het reinigen van de ondergrond  breng je de antislip vloeistof aan op de vloer, deze laat je enkele minuten inwerken om vervolgens te neutraliseren met water. Hierna is de vloer antislip. Op deze manier kunnen wij snel grote oppervlakken behandelen. Ideaal voor tal van toepassingen zoals badkamers, terrassen, galerijen, inkomhallen, parkeergarages en treinstations. Maar dit zijn nog maar een paar voorbeelden.

“We hebben een DIY antislip spray voor tegelvloeren, maar Storax heeft ook een eigen applicatieteam om de behandeling volledig uit handen te nemen.  Nadien bezorgen we dan een certificaat met de antislipwaardes van voor- en na de behandeling.”

Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies, documentatie of een offerte.

STORAX Belgium

Dompel 3, 2200 Herentals

Tel: +32 14 71 35 82

Email: storax@storax.be

Website: www.storax.be

Archief

Volg ons via

Recent Posts

Recent Comments