1. Innovatieve ontkoppelingsmatten voor elke vloerinstallatie
Innovatieve ontkoppelingsmatten voor elke vloerinstallatie
1 mei, 2023

Innovatieve ontkoppelingsmatten voor elke vloerinstallatie

Ontkoppelingsmatten zijn onmisbaar bij het leggen van vloeren en tegels. Deze matten verminderen de spanningen en trillingen die in de vloer ontstaan, waardoor scheuren en barsten voorkomen kunnen worden. Daarnaast hebben de matten een geluidsisolerende werking en verbeteren ze de warmte-isolatie. Bij Storax bieden we een breed assortiment aan ontkoppelingsmatten van topmerken zoals Schl├╝ter, die geschikt zijn voor verschillende toepassingen en ondergronden. Lees verder om meer te weten te komen over de verschillende soorten ontkoppelingsmatten en hoe ze kunnen bijdragen aan een langdurige, stabiele en mooie vloer.

Schl├╝ter ontkoppelingsmatten

Schl├╝ter is een gerenommeerd merk op het gebied van ontkoppelingsmatten. Storax biedt verschillende Schl├╝ter ontkoppelingsmatten aan die elk hun eigen kenmerken en voordelen hebben. De belangrijkste is de Schluter Ditra. De Ditra ontkoppelingsmat is geschikt voor verschillende ondergronden en biedt bescherming tegen scheurvorming en verbetert de stabiliteit en duurzaamheid van de vloer. E├ęn van de Ditra ontkoppelingsmatten is de Ditra-Heat, een speciaal ontworpen ontkoppelingsmat voor vloerverwarming. Deze mat verbetert de warmteoverdracht met kabels die geplaatst worden waar de warmte gewenst is. De Ditra sound is een akoestische ontkoppelingsmat die speciaal ontworpen is om de geluidsoverdracht van contactgeluiden tussen de vloerafwerking en de ondergrond te verminderen. Onze experts bij Storax adviseren u graag over bovenstaande of ├ę├ęn van de vele andere opties voor uw project en zorgen voor een professionele installatie en een duurzaam resultaat.

In welke diktes zijn de matten verkrijgbaar?

Schl├╝ter ontkoppelingsmatten zijn bij Storax verkrijgbaar in verschillende diktes, vari├źrend van 2 mm tot 10 mm. De dikte van de ontkoppelingsmat kan afhangen van de specifieke toepassing en de ondergrond waarop de mat wordt gelegd. Het is belangrijk om de juiste dikte te kiezen voor de beoogde toepassing, om zo de beste bescherming en isolatie te bieden.

Waarvoor worden ontkoppelingsmatten gebruikt? 

Ontkoppelingsmatten kunnen gebruikt worden voor verschillende toepassingen, waaronder:

  • Badkamers: Bij het betegelen van badkamers bieden ze bescherming tegen scheuren of barsten van tegels als gevolg van thermische uitzetting. Ook verminderen ze het geluid van douches en andere badkamerapparatuur, wat vooral handig is wanneer een badkamer zich boven of naast een slaapkamer bevindt.┬á
  • Keukens: Ontkoppelingsmatten zijn ook nuttig in keukens, waar ze beschermen tegen barsten en scheuren als gevolg van zware apparatuur. Daarnaast verminderen ze het geluid van werken in de keuken aanzienlijk, wat het wooncomfort verbetert.┬á
  • Wandbekleding: Bij het plaatsen van wandbekleding kan een ontkoppelingsmat tussen de ondergrond en de bekleding worden geplaatst om spanningen te verminderen en de bekleding te beschermen.
  • Terrassen: Bij het aanleggen van een terras op een balkon of dakterras worden ze vaak gebruikt om de vloer te beschermen tegen temperatuurverschillen en spanningen die ontstaan door de beweging van het gebouw.
  • Zwembaden: Bij het leggen van tegels rondom een zwembad verminderen ze spanningen en beschermen de tegels tegen temperatuurverschillen en bewegingen in de ondergrond.
  • Vloerverwarming: De speciale ontkoppelingsmat voor vloerverwarming verbetert de warmteoverdracht bij het leggen van vloerverwarming en vermindert spanningen in de vloer.

Bijbehorende Ditra accessoires 

Bij Storax bieden wij ook een breed assortiment aan Ditra accessoires voor de Schl├╝ter ontkoppelingsmatten. Deze accessoires kunnen het installatieproces vergemakkelijken en bijdragen aan een duurzame en veilige oplossing voor vloerontkoppeling. Denk hierbij aan KERDI-KERECK hoekprofielen, KERDI COLL-L afdichtingslijm voor de naden van de matten en een KERDI-afdichtingsband voor het afdichten van naden aan stootvoegen en vloer-/wandaansluitingen. De accessoires zijn geschikt voor verschillende soorten ontkoppelingsmatten en kunnen worden gebruikt bij zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Ontkoppelingsmat kopen bij Storax 

Storax heeft deskundige medewerkers die u kunnen adviseren bij het kiezen van de juiste ontkoppelingsmat, profielen en andere accessoires die u nodig heeft om uw project tot een succes te maken. Bestelt u voor 15.00 uur, dan kunt u in principe de volgende werkdag al uw bestelling in ontvangst nemen. Storax hanteert scherpe prijzen en biedt daarbij ook nog eens een uitstekende service, waaronder deskundig advies en garantie op de producten. Door deze combinatie van kwaliteit, prijs en service bent u bij Storax verzekerd van een goede aankoop en een snelle levering. Neem voor meer informatie gerust contact op met ├ę├ęn van onze experts.┬á

Archief

Volg ons via

Recent Posts

Recent Comments