1. De eindeloze mogelijkheden van onze bouwplaten
De eindeloze mogelijkheden van onze bouwplaten
12 juli, 2023

De eindeloze mogelijkheden van onze bouwplaten

De bouwplaten van Storax zijn een populaire keuze vanwege hun uitstekende isolerende eigenschappen en duurzaamheid. Maar de voordelen van Storax bouwplaten gaan verder dan alleen isolatie. Deze bouwplaten bieden een breed scala aan toepassingsmogelijkheden voor binnen en buiten, waardoor ze een veelzijdige en efficiƫnte oplossing zijn voor bouwprofessionals. Van badomkleding tot tussenmuren, dit artikel zal de eindeloze mogelijkheden van Storax bouwplaten uitlichten en laten zien waarom ze een waardevolle aanvulling zijn voor elk bouwproject.

Grote voordelen

De bouwplaten van Storax hebben een groot aantal voordelen voor de bouwsector:

  • Hoge isolatiewaarde: De bouwplaten zorgen voor een goede isolatie en dragen bij aan de energie-efficiĆ«ntie van gebouwen. Bij nieuwbouw of bij verbouwingen isoleren ze, in verhouding tot hun dikte, muur of vloer extra.
  • Duurzaam & milieuvriendelijk: Storax bouwplaten zijn sterk en hebben een lange levensduur, waardoor ze een kosteneffectieve oplossing zijn. Net zoals bij de vergelijkbare en populaire Wedi bouwplaat, bevatten ze ook geen schadelijke stoffen, waardoor ze veilig zijn voor mens en milieu.
  • Waterafstotend: Het zijn waterbestendige platen en daardoor geschikt voor gebruik in ruimten van gebouwen die blootstaan aan vochtige omstandigheden.
  • Lichtgewicht: Storax bouwplaten zijn licht van gewicht en toch sterk, waardoor ze eenvoudig zijn te transporteren en te installeren.
  • Veelzijdigheid: Storax bouwplaten kunnen worden gebruikt voor verschillende toepassingen in de bouwsector, waaronder bekleden van baden, tussenmuren, WC- omkastingen, vloeren en muren. Zodra ze geĆÆnstalleerd zijn, zijn ze klaar om betegeld te worden.
  • Eenvoudige bevestiging: De bouwplaten van Storax hechten op vrijwel elk type ondergrond, zoals beton, hout, metaal of steen en kunnen eenvoudig worden bevestigd met schroeven of slagpluggen. Ook verlijmen kan perfect. Dit vergemakkelijkt de installatie en verkort de installatietijd.

Gebruik de Storax bouwplaten voor diverse toepassingen

De bouwplaten van Storax kunnen gebruikt worden voor diverse doeleinden:

  • Isolatie van muren en vloeren in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.
  • CreĆ«ren van gebogen of gekromde wanden en plafonds met ingesneden platen.
  • Verbetering van de luchtkwaliteit door de toepassing van dampremmende en luchtdichte bouwplaten.
  • Gebruik als waterafstotende en schimmelbestendige wandbekleding in vochtige ruimtes, zoals badkamers en keukens, maar ook als elementen voor zwembaden en wellness toepassingen.

Standaard bouwplaten

Storax heeft een groot aantal bouwplaten in het assortiment met verschillende standaardafmetingen. Deze afmetingen variƫren van 2600 of 1250 mm lang x 600 mm, waarbij er uit verschillende diktes gekozen kan worden van minimaal 4 mm tot maximaal 100 mm. Naast de genoemde breedte van 600 mm, zijn er ook nog XL en XXL-bouwplaten beschikbaar. De XL-variant is 900 mm breed en de XXL-variant 1200 mm. Bekijk de productpagina voor alle beschikbare standaardafmetingen.

Waarom kiezen voor Storax bouwplaten?

Naast de eerder genoemde voordelen, zijn de bouwplaten van Storax uit voorraad leverbaar en snel bezorgd op locatie. Daarnaast biedt Storax persoonlijke service en advies door experts. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bouwproject? Neem gerust contact op!

Archief

Volg ons via

Recent Posts

Recent Comments